Oris AK11
Het verticaal afneembare systeem AK11 van Oris is een trekhaak die zeer eenvoudig te bedienen is. Het vergrendelingssyteem is niet alleen zeer licht te bedienen maar werkt ook volledig geautomatiseerd. Het voordeel van het verticaal afneembare systeem is dat wanneer de trekhaak niet onder de auto zit er ook niks van de trekhaak te zien is.

Oris AK40/41
De Oris AK40/41 is in basis dezelfde verticaal afneembare trekhaak als een AK11. Het verschil tussen beide trekhaken is de maximaal toelaatbare kogeldruk en trekkracht. Deze is bij de AK40/41 een stuks hoger waardoor hij uitermate geschikt is voor het trekken van zware aanhangwagens voor bijvoorbeeld paardentrailers, boottrailers en autotrailers.

Oris-Matic
De ORIS-MATIC wegklapbare trekhaak is een uniek product. Wanneer de trekhaak niet in gebruik is, is deze volledig onzichtbaar. Zodra de trekhaak nodig is, bestaat de ingebruikneming uit slechts één handeling en binnen twee seconden is de trekhaak volledig gebruiksklaar. De ORIS- MATIC is dus de ideale oplossing voor de automobilist die:

  • geen vuile handen wil
  • er niet meer voor onder de auto wil kruipen
  • geen losse trekhaakkogel in z’n kofferbak wil
  • de trekhaak niet wil zien als deze niet in gebruik is
Aansluiten en wegrijden

Niet alleen is de ORIS-MATIC binnen 2 seconden gebruiksklaar ook de aansluiting van de connector op de stekkerdoos is zo gebeurd, deze is namelijk geïntegreerd in de trekhaak. Mocht onverwacht de vergrendeling van de trekhaak niet geactiveerd zijn, wordt de automobilist gewaarschuwd door een goed hoorbaar alarmsignaal.


Veiligheid

Uiteraard is de wegklapbare trekhaak Europees type goedgekeurd. Dat kan ook niet anders: de ORIS- MATIC wordt al jaren als product geleverd aan de automobielfabrikanten, die de ORIS-MATIC als optie af fabriek bij de consument aanbieden.